Muziekles

Nieuwe klas notenleer schooljaar 2024-2025: Flyer lessen 2024

Welke lessen zijn er?

Wekelijks staan onze leraars ter beschikking om je alle knepen van het vak te leren. Als je minstens het 3de leerjaar hebt aangevat kan je bij ons muziekles komen volgen.

We starten met notenleer. Deze lessen gaan wekelijks door op maandag in GBS De Waterleest in Eppegem.
Per week (buiten de schoolvakanties) is er 1 uur les. Op speelse wijze ontdekken we wat al die rare tekens, bolletjes en streepjes betekenen. Net alsof je een nieuwe taal leert, maar dan een waarbij je al je emotie kwijt kan.
Je volgt bij onze fanfare 4 jaar notenleer.

Na 1 jaar notenleer kan je beginnen op instrument. Je kan kiezen uit trompet, cornet, bugel, alto, trombone, altsaxofoon en drum.
Deze lessen volgt iedereen gedurende verschillende jaren op eigen tempo. Elke week volg je 30 minuten les en daarnaast oefen je dagelijks thuis.

Na 1 jaar instrumentles mag je bij het jeugdorkest en na enkel jaren bij het groot orkest. Ook als je al muziekkennis hebt, kun je steeds bij ons terecht.

Interesse? Neem vlug contact op met iemand van het bestuur of via onze muzikanten.

 

Wat kost het?

Aan onze lessen is een reglement verbonden.  Leerlingen die dit reglement naleven kunnen genieten van een voordelig tarief.

  • 1 jaar notenleer: € 120
  • 1 jaar instrumentles: € 250
  • 1 jaar huren instrument: € 50

 

Wie zijn de leraars?

Ilse Verdickt – Notenleer

Ilse Verdickt, ook gekend als voorzitter van de fanfare, neemt de lessen notenleer voor haar rekening.

Zij heeft op jonge leeftijd muziek geleerd in de schoot van KF HIT.

Tot haar 18de speelde ze bugel. Daarna is ze overgeschakeld naar bariton. Sinds enkele jaren speelt zij euphonium.

 

 

Jan Bogaert – Saxofoon

Jan is een ervaren saxofonist. Zijn thuisbasis ligt in Machelen. Hij speelt ook saxofoon bij verschillende andere verenigingen.

Johan Guns – Koper

Op 8-jarige leeftijd zette Johan zijn eerste stappen in de muziek bij onze fanfare. Op 17- jarige leeftijd besliste hij van zijn hobby zijn beroep te maken en ging studeren aan het Lemmensinstituut in Leuven.

Na zijn studies begon Johan aan een carrière als freelance trompettist. Hij speelde al bij verschillende orkesten waaronder het Brussels Philharmonic Orchestra. Verder is hij ook als dirigent actief bij verschillende orkesten waaronder J Music Band (Zemst).

Johan neemt wekelijks de directie voor zijn rekening.

Bij ons geeft hij ook les aan onze leerlingen op een koper instrument (bugel, cornet, trompet, alto, euphonium).

 

Pieterjan Ceuppens – Slagwerk

pieterjanGeef hem een paar stokken en potten en hij maakt er muziek mee. Pieterjan maakt van slagwerk een feest.

In de fanfare neemt hij vooral het melodische (xylofoon, klokkenspel, …) voor zijn rekening. Van beroep zit hij in de zorgsector en is hij zeer rustig van karakter. Perfect om onze leerlingen slagwerk op te leiden.

 

 

 

Nicola Sedda – Samenspel

Ook Nicola zijn muzikale roots liggen bij onze vereniging. Hij is begonnen als kleine knaap op trompet, maar sinds zijn twintigste speel hij euphonium.

En wat een talent! Als hij begint te spelen, zegt iedereen oh-la-la.

Nicola speelt naast onze fanfare nog in verschillende andere orkesten waaronder Brassband Hombeek en Brassband Buizingen.