Nikolas Sels

Nikolas Sels (° 1 augustus 2001, te Wilrijk) is woonachtig te Beveren-Waas. Van jongsaf was Nikolas aan het experimenteren met muziek en in 2009 startte hij uiteindelijk met vioolles onder het vakkundig oog van Koen De Maeyer aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek te Beveren. De volgende vier jaar zal hij algemene muziekleer krijgen van Koen Van den Camp en Sven Van den Wyngaert.

In 2012 gooit hij de kaarten helemaal om en stopt hij met viool. Nadien leerde hij o.a. keyboard/orgel bij Nick Puylaert, hobo bij Ingrid Van Geel en (bas-)klarinet/saxofoon bij Dirk Weyenberg.

De laatste twee jaar van zijn humaniora (vanaf 2017) volgde hij les aan de!Kunsthumaniora te Antwerpen, waar hij van verschillende muzikale zwaargewichten les kreeg. Hij studeerde verder klarinet bij de muzikale duizendpoot Vlad Weverbergh, fagot in de klas van Hélène Elst en klavecimbel bij Bart Rodyns. In de klas van Edwig Abrath, slaagde Nikolas voor zijn Bachelor in de Muziekleer.

De directiekriebel kreeg hij van Dimitri Bracke, die hem de kans gaf bij hem te komen dirigeren. Nadien volgde hij nog vele masterclasses bij o.a. Kevin Houben en Jan Van der Roost. Hij werkt zijn getuigschrift HaFaBra-directie af in de klas van Pascale Van Os in de Academie voor Muziek te Ekeren.

Vandaag speelt hij klarinet op de eerste stoel in de Concertband Maasmechelen en speelt hij regelmatig basklarinet en fagot in de harmonieorkesten van Beveren-Waas en Edegem. Hij is tevens actief als componist en arrangeur.